Cosuri de fum ceramice profesioniste, la preturi competitive! Alege gama noastra de hornuri de calitate superioara, prefabricate si modulare, cu o garantie de 30 de ani si durabilitate in timp. Reprezinta unul dintre cele mai bune moduri de evacuare a gazelor arse in urma arderii din seminee, sobe sau centrale.

Cosuri de fum de calitate, realizate din material ceramic de la branduri de renume. Acestea sunt usor si rapid de montat, fiind realizate din elemente prefabricate, la preturi accesibile! Cosurile de fum din ceramica reprezinta cea mai performanta si trainica solutie de constructie, (pentru soba, semineu sau centrala pe lemne, peleti, carbuni, biomasa) oferind caracteristici superlative de confort, siguranta si rezistenta.

Garantie 30 de ani si transport GRATUIT in toata tara.  

Cosurile de fum din ceramica

Atunci cand oamenii raporteaza probleme legate de performanta sistemelor de incalzire, principala cauza identificata este cosul de fum. Conform IGSU, in Romania au loc 19 incendii pe zi, (6.800 de incendii in anul 2019) provocate de cosurile de fum defecte sau necuratate. Totodata, cosurile de fum neetanse se afla la originea numeroaselor intoxicatii cu monoxid de carbon.
Selectarea cosului potrivit este esentiala pentru performanta unui semineu, a unei sobe sau a centralei de incalzire, dar si pentru siguranta si confortul celor din jur. Un cos de fum zidit joaca un rol esential in reusita si buna functionare a sistemului de incalzire. Recomandarea noastra sunt cosurile de fum din ceramica.

 

 

Cosurile de fum din ceramica reprezinta cea mai performanta si trainica solutie de constructie, (pentru soba, semineu sau centrala pe lemne, peleti, carbuni, biomasa) oferind caracteristici superlative de confort, siguranta si rezistenta. Acest tip de cosuri reprezinta o varianta profesionala a cosurilor de caramida zidite, fiind recomandate si laudate atat de specialisti, cat si de meseriasi. Deci, un astfel de sistem inlocuieste un cos de fum traditional zidit din caramida.

 

 

Cosurile de ceramica combina calitatea structurilor din caramida si usurinta instalarii modulare. Sistemele de cos din ceramica pot fi instalate atat in case de mici dimensiuni, cat si in cele mai mari. Acestea raspund tuturor cerintelor energetice ale unui sistem modern de cosuri si ajuta la economisirea eficienta a costurilor energetice.

 

                                                                                               


Pe site-ul nostru, va punem la dispozitie diferite cosuri de fum din ceramica de la cele mai renumite branduri din Europa, ca raspuns la tendintele pietei de a dezvolta surse de caldura din ce in ce mai performante. Acestea sunt testate TUV si certificate conform celor mai riguroase standarde si cerinte in domeniu, fiind cunoscute ca produse de incredere.

 

    

 

Componenta unui cos fum ceramic:

 

 

Cosurile de fum ceramice reprezinta sisteme de evacuare dispuse in triplustrat, compuse din: tubulatura ceramica interior si beton exterior (termoizolatie sub forma de vata bazaltica si manta beton usor). Un cos de fum zidit ofera siguranta, rezistenta, buna functionalitate in exploatere si durata mare de viata. Izolatia termica prezenta in jurul cosurilor de fum ajuta la prevenirea condensarii vaporilor de apa in interiorul tubului de fum si asigura un tiraj optim.
Cosurile sunt ventilate prin 4 canale interioare ce strabat mantalele de beton zidite una deasupra celeilalte. Orice sistem izolat si cu mantale de beton la exterior va asigura o buna functionare a cosului de fum.

Componentele unui sistem complet de cos de fum triplustrat le puteti observa in imaginea alaturata. Acestea au o inaltime de 33 cm, astfel incat inaltimea cosurilor de fum va putea fi din 33 in 33 de cm, calculata in functie de necesarul termic al casei tale.

 

Pentru a fi corect zidit, sistemul trebuie sa aiba in componenta sa accesoriile de mai sus. Cosurile de fum ceramice sunt disponibile intr-o gama variata in ceea ce privesc formele si intr-o varietate de diametre (intre fi 100 si fi 400), cosuri simple sau duble, cu cate 2 canale de evacuare a fumului.

 

 

Caracteristicile si avantajele cosurilor de fum din ceramica

                                                                     

 

Printre avantajele incontestabile ale cosurilor de ceramica se pot remarca: rezistenta exceptionala la socurile termice si la socurile mecanice din exterior, rezistenta la umiditate, substante agresive, viteza de incalzire la temperatura de operare, debitul ridicat in interiorul sistemului si dimensiuni exterioare mici.
Captuseala acestora este extrem de rezistenta fiind testata atat la funingine, cat si condensare, si respecta cele mai recente standarde CE si Regulamentul referitor la produsele pentru constructii (CPR).
Cosurile de fum ceramice pot fi folosite cu succes pentru orice tip de combustibil – carbune, lemn, gaz, ulei, peleti, etc.

 

 

 

Cosurile de fum au un tiraj bun, deoarece canalul interior are o forma rotunda, ceea ce ofera cea mai mica tractiune aerodinamica. Peretii lor netezi sunt usor de curatat.

 

 

Constructie si montaj usor si rapid - datorita elementelor prefabricate din ceramica si beton din componenta lor (beton semi-usor, componente modulare, accesorii incluse in kit, instructiuni de montaj, etc.). Cu un astfel de sistem aveti posibilitatea de a-l monta atat in interior casa, cat si pe exteriorul acesteia, dupa preferinte.

 

 

Durabilitatea reprezinta o caracteristica de baza a cosurilor ceramice. Alegand un horn ceramic veti asigura un tiraj optim pentru un randament maxim al sursei voastre de incalzire.

Garantie de 30 de ani. Certificarea conform standardelor europene in vigoare reprezinta garantia sigurantei in exploatare prin etanseitate la gazele arse si rezistenta la temperaturi ridicate.
 


Ecologice
Cosurile din ceramica sunt ecologice, deci pot fi reciclate.

Varietate: indiferent de modelul, stilul sau dimensiunea de care aveti nevoie, veti gasi cosul de fum de care aveti nevoie, acestea fiind disponibile intr-o varietate de forme (simple si duble) si diametre (de la fi100, la fi 400).
 

Raport calitate-pret excelent
Desi este posibil ca un cos de fum ceramic zidit sa nu fie varianta cea mai ieftina in ce priveste pretul, este cu certitudine mai sigur si mai durabil in timp, iar in final veti ajunge sa fiti multumiti de investitia facuta.
Intrucat un astfel de sistem inlocuieste un cos de fum traditional zidit din caramida, reprezinta cea mai trainica si sigura solutie pentru evacuarea fumului, fiind totodata si recomandarea noastra pentru siguranta si confortul dumneavoastra si al caminului.
De asemenea, va recomandam ca inainte de a va apuca de proiectul sistemul cosului de fum sa achizitionati un kit complet profesional, care cuprinde toate elementele necesare instalarii, facandu-va astfel munca mult mai usoara.